Vreemdelingenrecht

De term vreemdelingenrecht wordt in Nederland gebruikt als overkoepeld begrip voor regeringsbeleid dat gevoerd wordt bij het omgaan met de instroom van vreemdelingen. Niet iedere immigrant mag zomaar in Nederland komen wonen, er zijn voor niet Europese personen andere regels van kracht. De aanvraag zal worden getoetst door het IND immigratie en naturalisatie dienst, wat gebruikt maakt van een aantal verdragen en wetten zoals het vluchtelingenverdrag van Genève, het Europees verdrag tot bescherming van de rechten van de mens, Nederlandse vreemdelingenwet en Algemene wet bestuursrecht.

VreemdelingenImmigratie

Het kan om verschillende redenen voorkomen dat u wilt immigreren in Nederland zoals om beroeps, politieke, economische, familiare en oorlogsoorzaken. Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning dient u te voldoen aan een aantal eisen die u hier kunt terug vinden.

Naturalisatie

U heeft wellicht een tijd geleden uw oorspronkelijke woonplaats opgegeven en bent verhuist naar Nederland. U vindt het leven in Nederland geweldig en wilt graag vergoedt Nederlander worden. Om uiteindelijk het Nederlanderschap te verkrijgen dient u aan een aantal voorwaarden te voordoen, dit wordt naturalisatie genoemd.

Meer juridische informatie over inburgering?
Neem direct contact op!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Meertalige advocaten
 • Snel weten wat uw rechten zijn
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Advocaatinschakelen.nl heeft ook meertalige advocaten!

  InburgeringInburgering

  U bent destijds in Nederland komen wonen, maar uw verblijfsvergunning van drie maanden is bijna verlopen. Om langer in Nederland te wonen is het voor niet Europeanen verplicht om een inburgeringstraject te doorlopen. De test die u uiteindelijk moet maken geeft aan in hoeverre u ingeburgerd bent in de Nederlandse samenleving. Wanneer de test met goed gevolg afgesloten is wordt er ook gekeken naar een aantal andere voorwaarden. Meer informatie nodig over dit onderwerp? Neem gerust contact op met een van onze medewerkers.

  Pro deo advocaat inschakelenKunnen wij u helpen?

  Het vreemdelingenrecht wordt door immigranten vaak als ingewikkeld ervaren. Wij van Advocaatinschakelen.nl kunnen u helpen met de gehele procedure met goed gevolg te doorlopen. Neem voor meer informatie contact op met een van onze medewerkers of vul het hier onderstaande formulier in om direct in contact te komen met een van onze aangesloten advocaten.

  Rechtsgebieden
  Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
  Direct contact?
  Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
  >
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472