InburgeringInburgering

Iedere immigrant die uiteindelijk naturalisatie wilt in Nederland moet een inburgeringscursus afleggen tenzij er aan een afwijking voldoen is. De plicht tot het inburgeren kan om verschillende redenen niet noodzakelijk zijn. We zullen hieronder een aantal gevallen bespreken waarbij het niet nodig is.

Uitzonderingen inburgeringsplicht

De vreemdelingenwet is vrij ingewikkeld met allerlei verwijzingen en uitzonderingen. Zo bent u bijvoorbeeld niet inburgeringsplichtig als u jonger bent dan 16 jaar of ouder bent dan 65 jaar. Ook als u acht jaar in Nederland heeft verbleven tijdens de periode dat u leerplichtig was heeft u recht op uitsluitsel voor een inburgeringstraject. Ook als u uit een land komt wat is aangesloten op de EEG of de Europese unie is een inburgering vaak niet perse noodzakelijk om in een land te wonen. Voor de precieze regels en uitzonderingen doet u er goed aan om contact op te nemen met een van de aangesloten advocaten van Advocaatinschakelen.nl. Binnen ons netwerk bevinden zich een aantal specialisten op het gebied van verblijf en immigratiebeleid.

Pro deo advocaat inschakelenBezwaar tegen een beslissing?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u het niet eens bent met een beslissing van de overheid. In deze gevallen is het mogelijk om bezwaar te maken tegen de inburgering beslissing. U kunt uiteraard zelf contact opnemen met de desbetreffende instantie of dit door ons te laten doen. Neem voor meer informatie contact met een van onze medewerkers op of vul het onderstaande formulier in.

Vreemdelingenrecht
Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472