NaturalisatieNaturalisatie

U woont en werkt al een aantal jaren in Nederland en heeft een solide basis gecreëerd waar u geen afstand van wilt doen. U wilt uw oorspronkelijke nationaliteit inruilen voor de Nederlandse nationaliteit. Hieronder zullen we de verschillende voorwaarden beschrijven waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor het Nederlanderschap.

Advocaatinschakelen-naamswijzigingVoorwaarden naturalisatie

Zoals gezegd kunt u niet zomaar in aanmerking komen voor het Nederlanderschap. U moet voldoen aan een aantal eisen die zijn opgesteld door de Nederlandse overheid. De belangrijkste regels hebben wij overzichtelijk voor u op een rijtje gezet:

– Wanneer u in aanmerking wilt komen voor het Nederlanderschap dient u vijf jaar onafgebroken in het Koninkrijk der Nederlanden gewoond hebben.
– Wanneer u een relatie heeft met een Nederlander moet u minimaal drie jaar een geregistreerde relatievorm hebben. Het samenwonen is een belangrijke vereisten in deze context.
– Om de veiligheid van een land te waarborgen moeten er geen vermoedens zijn dat u een gevaar vormt voor de inwoners of ernstige delicten kan plegen die de openbare orde en de goede zeden kunnen aantasten.
– U moet uiteraard de inburgeringscursus met goed gevolgd hebben afgesloten.
– Uw identiteit moet volstaan aan de hand van verschillende officiële gelegaliseerde documenten.

Speciale gevallen

De immigratie- en naturalisatie dienst (IND) is een onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie wat alle zaken rondom de immigratie en naturalisatie regelt. In uitzonderlijke gevallen kan dit orgaan uitzonderingen maken of de snelheid van het proces versnellen. Zo komen topsporters die op internationale toernooien ingezet kunnen worden in aanmerking voor een versneld en versoepeld naturalisatie proces.

Pro deo advocaat inschakelenWat kunnen wij voor u betekenen?

De aangesloten advocaten van Advocaatinschakelen.nl kunnen een hoop voor u betekenen, zoals u tijdens het gehele traject begeleiden. Ook wanneer u bijvoorbeeld in hoger beroep wilt gaan tegen een negatief besluit zijn wij de aangewezen partner. Neem geheel vrijblijvend contact op met een van de specialisten door het onderstaande formulier in te vullen. U kunt natuurlijk ook telefonisch of per mail uw vragen stellen.

Vreemdelingenrecht
Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472