Dagvaarding ontvangen

Advocaatinschakelen-te-laat-betaaldEen dagvaarding is een oproep van de rechter aan u om op een bepaalde datum voor de rechtbank te verschijnen. Het ontvangen van een dagvaarding kan om verschillende redenen voorkomen zoals het steeds maar niet betalen van uw rekeningen, maar ook voor een verdenking van een strafbaar feit. Een hoop dagvaardingen bevatten lange zinnen en zijn vaak vrij ruim te interpreteren. Bij het decoderen van de boodschap bent u bij ons ook aan het juiste adres. Wij zullen u direct voorzien van passend advies voor een snel vervolg van de zaak.

Onterecht een dagvaarding ontvangen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u ten onrechte of het niet eens bent met de opgestuurde dagvaarding. U kunt een aantal stappen ondernemen om de dagvaarding ongedaan te maken namelijk: Heeft u al betaald dan kunt u de instantie bellen waaraan u geld verschuldigd bent en hen de betalingsbewijzen laten zien. Mocht deze stap mislukken is er nog een andere alternatief namelijk een verweer voeren. U kunt in uw verweer aangegeven waarom u het niet eens bent met de gestelde voorwaarden. Wij raden u aan om te kiezen voor een schriftelijk verweer die is geschreven door een advocaat. Hij/zij weet precies aan welke onderdelen dit document bestaat en waarop gelet dient te worden.

Dagvaarding ontvangen?
Neem direct contact op!>
 • Snel in contact met specialisten
 • Direct gerichte hulp
 • Snel weten wat uw rechten zijn
 • Eerste contact altijd vrijblijvend
 • Lagere inkomens hebben  recht op rechtshulp van de overheid

  kalender

  De datum van de zitting komt ongelukkig

  Een dagvaarding wordt op een niet afgesproken datum gepland, wat voor u wellicht tot problemen kan leiden. U kunt een verzoekschrift sturen naar de rechter om de zitting te verplaatsen naar een andere datum. U moet wel met een goede reden aankomen wil de rechter het verzoek accepteren.

  Wanneer is een advocaat verplicht?

  Niet in alle gevallen is het inschakelen van een advocaat een verplichting. Wanneer u moet voorkomen bij een kantonrechter of bij de politierechter bent u vrij om zelf te kiezen. In alle anderen gevallen is het hebben van een advocaat een absolute verplichting.

  Meer informatie

  Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die u heeft bij een dagvaarding? Vraag geheel vrijblijvend advies aan via ons contactformulier. Wij zullen na ontvangst direct contact met u opnemen.

  Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
  Direct contact?
  Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
  >
  AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472