Kort geding

Bedrijfsongeval-prodeoEen kort geding is een versnelde civiele procedure voor zaken met een speciaal belang. De rechter zal in deze situaties de zaak van een voorrang positie voorzien en deze binnen enkele weken behandelen. In normale gevallen duurt een proces vaak maanden en in sommige gevallen zelfs jaren.

Wanneer geldt de regeling

Niet iedere zaak kan zomaar worden voorzien van het label kort geding. Er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan om in aanmerking te komen voor een sneller civiel proces. We hebben de eisen overzichtelijk voor u op een rijtje gezet zodat u een idee heeft over wat voor een soort zaken we het hebben:

  • Wanneer een bedrijf een aangekondigde staking wil laten verbieden;
  • Wanneer u bezwaar heeft tegen een kapvergunning;
  • Als u een televisie programma wilt laten verbieden waarvan de inhoud niet klopt;
  • In het geval dat u een medische behandeling niet vergoedt krijgt van uw verzekeringsmaatschappij.

Advocaatinschakelen-arbeidsrechtVoorzieningenrechter

Bij kort geding zaken is het gebruikelijk dat er maar één rechter aanwezig is namelijk de voorzieningenrechter. Hij heeft wanneer de zaak te gecompliceerd wordt de mogelijkheid om de zaak toch onder het normale civiele stelsel te laten verlopen.

Voorlopige beslissing

Om de gang van zaken in het dagelijks leven gewoon door te laten gaan zal de rechter vaak komen met een voorlopig beslissing. Hierbij wordt gekeken naar de onmiddellijke belangen van beide partijen om tot een goede tijdelijke oplossing te komen.

Pro deo advocaat inschakelenKort geding aanvragen

Wilt u een kortgeding aanvragen? Wij van Advocaatinschakelen.nl kunnen alle zaken regelen rondom het aanvragen van een kortgeding regeling. Neem voor vragen, opmerkingen of om het kortgeding aan te vragen contact op met een van onze medewerkers. Dit kunt u het beste doen door het contact formulier in te vullen. Wij zullen nadat we het formulier hebben ontvangen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
AdvocaatInschakelen.nl - Piet Mondriaanlaan 12 - 3812GV - Amersfoort - KvK-Nr: 63672472