Deurwaarder inhuren

Wanneer iemand een schuld heeft en weigert deze te betalen, kan de schuldeiser bepaalde maatregelen nemen. Allereerst zullen deze maatregelen bestaan uit het herinneren van de schuld, maar ook uit het inschakelen van een incassobureau of eventueel een deurwaarder. Wel is het zo dat een deurwaarder zich moet houden aan bepaalde wetten. In deze tekst gaan we kijken wat het werk van een deurwaarder precies inhoudt en hoe een schuld bij een deurwaarder terecht kan komen.

Schuld

Een deurwaarder als Stalman Deurwaarders komt eigenlijk alleen maar om de hoek kijken wanneer iemand een schuld niet betaalt. Een bedrijf heeft een factuur verstuurd naar een relatie, maar deze relatie voldoet niet aan de betalingen. Het bedrijf stuurt vervolgens herinneringen naar de schuldenaar om hem of haar eraan te herinneren dat er een openstaande rekening is. Wanneer de schuldenaar blijft weigeren om deze schuld te betalen, kan de schuldeiser ervoor kiezen om een deurwaarder in te schakelen. Deze zal dan de taak op zich nemen om alsnog de rekening van de schuldeiser betaald te krijgen.

Taken van een deurwaarde

Een deurwaarder kan verschillende taken hebben. Zo kan hij verschillende gerechtelijke stukken brengen bij mensen die nog een openstaande schuld hebben. Hierin maant de deurwaarder de schuldenaar om alsnog de openstaande kosten te voldoen. Wanneer de schuldenaar dit alsnog weigert kan dit verschillende gevolgen hebben. Zo kan de schuldenaar opgeroepen worden door de rechtbank om te verschijnen. Hier zal hij uitleg moeten geven over waarom hij de schuld niet heeft betaald. Wanneer de schuldenaar ook daar geen gehoor aan geeft, kan een deurwaarder, mits hij een vonnis heeft, gebruik maken van beslaglegging. 

Beslaglegging

De deurwaarder kan op verschillende manieren beslagleggen. Bijvoorbeeld op iemand zijn spullen, maar ook op de inkomsten van een persoon. Ook kan een deurwaarder beslag leggen op een huis of een auto. Dat doet hij om alsnog de openstaande schuld te kunnen betalen. De inboedel of auto wordt verkocht en van dit geld wordt (een gedeelte van) de schuld betaald. Ook kan een deurwaarder ingezet worden door een huurmaatschappij. Wanneer de huurder niet tijdig zijn huur betaalt en meerdere maanden achterloopt, kan er na een lang traject een ontruiming worden aangevraagd door de verhuurder. Ook hier is een vonnis van de rechtbank voor nodig. De deurwaarder kan dan, in samenwerking met verschillende andere partijen, de ontruiming van de woning verzorgen.


Deurwaarder inhuren
Letselschade?
  • Advies op maat
  • Direct contact met een specialist
  • 24 uur per dag bereikbaar
  • Volledige juridische ondersteuning
Direct contact?
Wacht niet langer, zoek juridische hulp bij letselschade. Neem contact op
>
Advocaatinschakelen.nl - Venestraat 48 - 3861 BX Nijkerk - KvK-Nr: 54552052